Reumatische voet

Door reuma ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn...

Eigenlijk is de term 'Reumatische Voet' geen juiste benaming. Er zijn meer dan tweehonderd vormen van reuma bekend, waardoor de term te beperkend is. We kunnen beter spreken van een 'Reuma Patient met voetklachten'. De klachten met betrekking tot de voet bij reumapatiënten bestaan vaak uit pijn, vermoeidheid, stijfheid, branderig gevoel en zwellingen. Net als voor Diabetici geldt dat ook voor reumapatiënten een gespecialiseerde behandeling noodzakelijk is. Er dient met extra zorg behandeld te worden.

MK Voetverzorging heeft de aantekening "Reumatische Voet". Dit houdt in dat er extra bijscholing is gevolgd om gespecialiseerd om te kunnen gaan met de reumatische voet. Tevens kunt u de kosten, mits verzekerd, bij uw zorgverzekeraar declareren. Informeer hierover vooraf bij uw verzekeraar. U kunt dus ook als reumapatiënt met vertrouwen terecht bij MK Voetverzorging te Hellevoetsluis.

De meest voorkomende reumatische aandoening is reumatoïde artritis. In Nederland zijn circa 450.000 mensen onder behandeling bij een reumatoloog. De podotherapeut kan vervelende klachten in een later stadium voorkomen, door middel van instructie en behandeling. Volledige genezing van reumatische voetklachten is niet mogelijk, maar een vermindering van uw klachten vaak wel. Ook in een later stadium (als u al klachten heeft) kan de podotherapeut uitkomst bieden.

Veel reumapatiënten hebben problemen bij het verzorgen van hun voeten, zoals het knippen van nagels of het behandelen van eelt of likdoorns. U kunt hiervoor een podotherapeut of (medisch) pedicure inschakelen.