Medisch Pedicure

Een Medisch Pedicure houdt zich naast de verzorging van de voet en behandelingen van huid- en nagelaandoeningen ook bezig met specialistische behandelingen. U moet daarbij denken aan behandelingen aan de zogenaamde risicovoet. De risicogroepen voor voetproblemen zijn diabetici, reuma- en spastische patiënten, oudere en dementerende mensen en mensen met de ziekte van Parkinson. Daarnaast bijvoorbeeld sporters of zij die beroepsmatig hun voeten meer belasten. Medicijngebruik kan ook een oorzaak zijn van voetproblemen.

De Medisch Pedicure is in staat een passende behandeling toe te passen afhankelijk van de klachten van de cliënt. Deze specialistische behandelingen richten zich op pijnklachtvermindering en preventie. Tevens kan de Medisch Pedicure wanneer nodig doorverwijzen naar bijvoorbeeld de huisarts.

Sinds 2009 zijn alle pedicures vermeld in het KRP (kwaliteitsregister voor pedicures) mits zij aan de toelatingseisen voldoen. U als consument maar ook zorgverleners kunnen in dit register gericht zoeken naar pedicures gespecialiseerd in de zorg. Via de site van provoet kunt u hierover meer informatie vinden en zoeken in het register.

Het register biedt garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om in aanmerking te blijven komen voor registratie moet in een periode van 3 jaar minimaal een bepaald aantal accreditatiepunten behaald worden. Dit kan doormiddel van seminars, workshops en congressen bij te wonen.

medischevoet