Diabetici

De voeten van diabetici kunnen extra kwetsbaar zijn. Hierdoor is een speciale behandeling wenselijk, of zelfs noodzakelijk. Diabetici hebben een verhoogd risico op schimmelinfecties, doordat zij vaker warme en vochtige voeten ervaren. Afvalstoffen worden slecht afgevoerd en dit kan weer als gevolg hebben dat eventuele wondjes niet of nauwelijks genezen. Bovendien bestaat het risico dat u eventuele wondjes niet, of te laat signaleert, doordat uw voeten gevoelloos zijn geworden. Kortom, de voeten van diabetici hebben extra aandacht en zorg nodig.

"Mensen met aandoeningen als diabetes bezoeken regelmatig hun huisarts, maar voetproblemen worden niet altijd goed gesignaleerd. De huisarts moet bij signalering van voetproblemen hun patiƫnt goed kunnen informeren en doorverwijzen indien nodig. In de behandeling van voetproblemen is een belangrijke rol weggelegd voor pedicure en podotherapeut. Uit eerder onderzoek door ProVoet bleek al dat 58% van de pedicurebezoeken plaats vindt uit medische noodzaak." (bron: ProVoet)

Een diabetische voet kunt u onder andere herkennen aan:

  • Droge voeten
  • Kloofjes
  • Gevoelloosheid
  • verkleuringen
  • slecht helende wondjes
  • tintelingen of pijn

Wat kan MK Voetverzorging voor u betekenen?

MK Voetverzorging is gediplomeerd voor Diabetespatiƫnten. Dit houdt in dat u, mits u hiervoor verzekerd bent, de kosten kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Informeer hierover vooraf bij uw verzekeraar. Naast een goede voetbehandeling is uw pedicure er ook voor advies. U moet hierbij denken aan de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Eventueel wordt u doorverwezen naar een specialist, zoals een arts of podotherapeut.

Ook als u geen klachten ervaart is het raadzaam een 'preventief' bezoek te brengen aan de gespecialiseerde pedicure. Voorkomen is altijd beter dan genezen.Met andere woorden, ook met een Diabetische Voet kunt u met vertrouwen terecht bij MK Voetverzorging.